Категорична забрана от наблюдаващия прокурор има по случая със задържаните тази

...
</TD
>Категорична забрана от наблюдаващия прокурор има по случая със задържаните тази
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив: Има категорична забрана да говорим за снощните арести

Категорична възбрана от наблюдаващия прокурор има по случая със задържаните тази нощ четирима души в Пловдив, измамили предприемачи с над милион и половина лв.. Това заяви за Plovdiv24.bg районният прокурор Атанас Илиев.

" На този стадий няма да даваме информация. Има безапелационна възбрана от наблюдаващия прокурор, защото сега се реализират дейни мероприятия. ГДБОП малко са избързали с разгласяването на случая " - разяснява Илиев.

Задържаните са от Пловдив и със случая е ангажирана районна прокуратура. Лицата са в ареста по Закона за Министерство на вътрешните работи. Не е ясно дали още през днешния ден ще им бъде повдигнато обвиняване. По случая няма да се привиква конференция, най-малко към този момент, посочи прокурорът.

Според предварителната информация тази нощ са арестувани 4 лица за онлайн машинация, при която са осъществили облага към 1,5-2 милиона лв. за една година. 

Те са въвеждали в подвеждане предприемачи, като са им предложили по-добро различаване в интернет. Измамниците са твърдели, че са специфични представители на най-известната интернет търсачка и против месечна такса могат да поддържат данни на съответната компания преди всичко в търсачката.

Фирмата е разположена в София, само че е въвеждала в подвеждане предприемачи от цялата страна. Част от клиентите на мнимите специалисти са поискали парите си назад, откакто не са получили услугата. Пълните суми обаче не са възобновени.

Работата по разкриването на закононарушението е траяла повече от една година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР